Fotografija: Muškarac je zbog nasilja u obitelji završio u policiji, a potom i kod suca istrage/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je zbog nasilja u obitelji završio u policiji, a potom i kod suca istrage/Foto: Ronald Goršić/CROPIX (ilustracija)

Nasilnik iz Bjelovara prijetio ženi i djeci da će ih "poklati k'o mačiće"

Odvjetništvo tvrdi kako se nasilnik uopće nije brinuo o djeci nego je svu brigu prepustio supruzi koja im je kupovala hranu, odjeću i obuću, a odbijao je i pronaći posaoOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 41- godišnjeg muškarca zbog obiteljskog nasilja i prijetnji smrću kojem su često svjedočila i njihova maloljetna djeca.

Nasilnika se tereti da je od 2016. godine pa sve do 8. travnja 2019. godine, suprugu u njihovoj kući učestalo vrijeđao govoreći joj da je "kurva", "drolja", "niškoristi" te ju često udarao po desnom kuku kojeg je nesretna žena nekoliko puta operirala. 

Nije htio raditi

U optužnici također stoji da joj je tijekom jednog od njegovih nerazumnih napada bijesa, dok su djeca bila u istoj prostoriji, stavio nož pod vrat te rekao "Zaklat ću i tene i djecu k'o mačiće!"

Odvjetništvo tvrdi kako se nasilnik uopće nije brinuo o djeci nego je svu brigu prepustio supruzi koja im je kupovala hranu, odjeću i obuću. Također se navodi kako namjerno nije htio naći posao pa zbog toga nije brinuo o uzdržavanju djece i njihovim školskim potrebama.

"Ja mogu piti i vodu", redovito bi odgovarao supruzi kada bi ga ona molila da joj pomogne. On bi joj redovito odgovarao da se sama pobrine da djeca nešto pojedu. Zbog svega navedenog, odvjetništvo od suda traži godinu i pol zatvorske kazne za nasilnika. 

Tvrdi da žena laže

Muškarac je tijekom ispitivanja na sudu poricao krivnju tvrdeći da ga je supruga lažno prijavljivala jer ga je dvaput prevarila te ga je htjela ostaviti. Također je poricao da je kada omalovažavao suprugu ni djecu.

Njegova je supruga izjavila da su se dobro slagali u braku, ali i da su imali nesuglasica kao i svaki drugi bračni par. No, vrhunac njihova neslaganja, rekla je, uslijedio je 8. travnja 2019. godine kada joj je stavio nož pod vrat i rekao da će "i nju i djecu zaklati kao mačiće".  Također je potvrdila kako je sigurna da su djeca taj nasilni čin vidjela. Nakon tog nemilog događaja odlučila ga je prijaviti policiji, a potom ju je socijalna skrb smjestila u Sigurnu kuću.