Fotografija: Evo što je policija pronašla u kući u Batinjanima/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Evo što je policija pronašla u kući u Batinjanima/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

NARCOSI U BATINJANIMA Dvojici državljana Srbije oduzeli čak 859 stabljika marihuane

Dvojica državljana Srbije nemaju nikakve veze s Daruvarom i okolnim mjestima, a u Hrvatskoj su boravili ilegalnoDvojica državljana Srbije predana su pritvorskom nadzorniku u Bjelovaru zbog sumnje da su u jednoj kući u okolici Daruvara uzgajali veću količinu marihuane.

Naime, kako smo jučer prvi izvijestili OVDJE, policija je u ponedjeljak upala u kuću u okolici Daruvara u kojoj su bili smješteni državljani Srbije i pronašla više stotina stabljika indijske konoplje. Neslužbeno smo doznali da je riječ o kući u Batinjanima.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

O svemu se oglasila danas i PU bjelovarsko-bilogorska.

- Policijski službenici Policijske postaje Daruvar i Službe kriminalističke policije naše policijske uprave su dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim i 21-godišnjim državljanima Republike Srbije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, sumnja se da su njih dvojica u jednoj kući u okolici Daruvara uzgajali indijsku konoplju u indoor uvjetima - kažu u policiji i napominju kako je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija gdje je pronađeno i oduzeto 859 stabljika indijske konoplje tipa marihuane u različitim fazama uzgoja, kao i razna oprema za indoor uzgoj (ventilatori, termostati, šprice i dr.) 

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Dvojica državljana Srbije nemaju nikakve veze s Daruvarom i okolnim mjestima, a u Hrvatskoj su boravili ilegalno, odnosno nisu imali reguliran status u RH.

Krali struju od HEP-a

- Policija se prvenstveno bavi osobama koje tu drogu proizvode i stavljaju na tržište kako bi se smanjila ponuda, odnosno njezina dostupnost krajnjim konzumentima - rekao nam je načelnik PP Daruvar Dalibor Čajsa i dodao kako će dvojica državljana Srbije odgovarati i zbog krađe.

Naime, kako nam je pojasnio načelnik Čajsa, policija je utvrdila da su dvojica državljana Srbije zbog velikog broja potrošača koji se koriste za tzv. indoor uzgoj, izvršili preinaku na električnoj instalaciiji kako ne bi išla preko električnog brojila.

- Budući da se ovdje radi o krađi električne energije, štetu će utvrditi HEP - rekao nam je načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!