Fotografija: Foto: Jure Mišković/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Jure Mišković/CROPIX (Ilustracija)

Napadi pasa u Bjelovaru i Gudovcu, ozlijeđeni muškarac i žena, a jedan pas izgrizen do smrti

Oba vlasnika bit će prekršajno prijavljena pri čemu je 60-godišnjaku iz Gudovca odmah uručena kazna dok policija vlasnika psa koji je napao u bjelovarskom Boriku još uvijek traži



Strava se odvijala u ponedjeljak prijepodne oko 11 sati u bjelovarskom parku Borik. Kako javlja policija, pas 71-godišnjeg vlasnika otkinuo se s povodca kojim je bio vezan uz klupu te je napao drugog psa, vlasništvo 71-godišnjakinje. 

Napadnutoj životinji nije bilo spasa, uginula je uslijed ugriza koje mu je pas zadao. 

Vlasnik pobjegao

Kako bi spasila svog psa od agresivne životinje u pomoć je priskočlila i 71-godišnjakinja te je i nju ugrizao, zbog čega je upućena liječniku. 

Obaviještena je i policija no do njihovog dolaska vlasnik agresivnog psa se udaljio s mjesta događaja. Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira bit će mu uručen kad ga pronađu. 

Istrčao iz ograđenog dvorišta

Istog dana, oko 18.00 sati, u Gudovcu, na cesti, pas vlasništvo 60-godišnjeg mještanina je napao i ugrizao 47-godišnjeg muškarca koji je prolazio ulicom vozeći se na električnom motociklu. Pas je istrčao iz ograđenog dvorišta vlasnika na kojemu su u trenutku napada bila otvorena dvorišna vrata.

Ozlijeđeni 47-godišnjak je zatražio medicinsku pomoć u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.

Zbog prekršaja 60-godišnjem vlasniku psa kojeg nije držao pod nadzorom je uručen obvezni prekršajni nalog, javljaju iz bjelovarsko-bilogorske policije. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!