Fotografija: Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Srđan Vrančić/CROPIX (ilustracija)

NAMJERIO SE Pas svakodnevno u Pakracu napadao jednu te istu ženu

Vlasnici psa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažu u policijiPakračanka u dobi od 71 godine morat će platiti kaznu jer psa nije držala pod nadzorom.

Naime, kako je izvijestila PU požeško-slavonska, u petak 10. veljače 2023. oko 9.30 sati na nogostupu u ulici Krndija u Pakracu zatečen je pas u vlasništvu 71-godišnjakinje koji u tom trenutku nije bio pod nadzorom svoje vlasnice.

Kazna do 664 eura

- Također je utvrđeno da je navedeni pas svakodnevno napadao 43-godišnjakinju prilikom hodanja nogostupom. Vlasnici psa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - poručili su iz PU požeško-slavonske. 

Prema tom zakonu, tko na javnom mjestu bez nadzora ili neoprezno drži životinje ili omogući kretanje ili zadržavanje životinja koje mogu ozlijediti ili ugroziti građane, druge životinje i imovinu građana, te time izazove uznemirenost građana, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 266 do 664 eura.