Fotografija: Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Davor Pongracic/CROPIX (ilustracija)

NAJSKUPLJE LJETOVANJE Uplatila novac za rezervaciju apartmana pa shvatila da je prevarena

Djevojka iz Bjelovara objavila je oglas na Facebooku da traži apartman za ljetovanje na moru, a na njen oglas se javila prevaranticaDjevojka u dobi od 24 godine iz Bjelovara prijavila je policiji da je prevarena.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 24-godišnja djevojka je u ponedjeljak, 22. svibnja, putem jedne društvene mreže objavila oglas da traži apartman za ljetovanje na moru u vrijeme godišnjeg odmora.

Obećala joj vratiti novac

- Na njen oglas joj se javila korisnica te društvene mreže i ponudila smještaj na jednom od naših otoka te od nje zatražila uplatu rezervacije u iznosu od nekoliko stotina eura što joj je ona istog dana uplatila. Nakon uplate je shvatila da se radi o prijevari i kontaktirala osobu koja joj je obećala vratiti novac, a što nije učinila stoga se smatra prevarenom - kažu u policiji i savjetuju građanima da budu oprezni pri uplati novca te da uvijek zatraže potvrdu ili neki dokaz da osoba ima apartmane ili objekt za najam. 

- Možda je najsigurnije koristiti internetske usluge agencija koje garantiraju istinitost podataka iz oglasa ili barem povrat novca - napominju u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!