Fotografija: Policija svakog vikenda provjerava jesu li su vozači popili koju čašicu previše /Foto: Joško Šupić/CROPIX (ilustracija)
Policija svakog vikenda provjerava jesu li su vozači popili koju čašicu previše /Foto: Joško Šupić/CROPIX (ilustracija)

Najpijaniji vozač napuhao 1,97 promila, a najbrži jurio 108 km/h

Tijekom vikenda dogodilo se šest prometnih nesreće od kojih su četiri bile s materijalnom štetom, a u dvije prometne nesreće, dvije su osobe lakše ozlijeđenePolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su i tijekom proteklog vikenda nastavili s pojačanom kontrolom vozača kako se spriječili i sankcionirali najteži prekršaji u prometu. To su alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Tako su policajci uhvatili četiri vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,97 promila izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača u Bjelovaru. Zabilježeno je i 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća brzina od 108 kilometara izmjerena je u Bjelovaru na dionici gdje je ograničenje 70 kilometara na sat.

Nova akcija

Nadalje, 19 vozača nije bilo vezano pojasem, a njih šest je uhvaćeno kako koristi mobitel. Tijekom vikenda dogodilo se šest prometnih nesreće od kojih su četiri bile s materijalnom štetom, a u dvije prometne nesreće, dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Policija je svoju akciju nastavila i u ponedjeljak od 12 do 20 sati koja je bila usmjerena na sankcioniranje nedozvoljene brzine ali su se kažnjavali i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

"Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručuju iz policije.