Fotografija: Foto: Davor Pongračić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Davor Pongračić/CROPIX (ilustracija)

Nagovarao žene da mu šalju svoje obnažene fotografije pa ih poslije ucjenjivao

Muškarac od 38 godina od žena je tražio da mu kupuju bonove za klađenje, a ako to ne učine, prijetio im je da će te fotografije poslati njihovim bližnjimaOpćinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru dignulo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina 38-godišnjeg muškarca zbog dva kaznena djela iznude i jednog pokušaja iznude.

Prema priopćenju, okrivljenog 38-godišnjaka tereti se da je 22. siječnja 2021., u jednom gradu na području Požeško-slavonske županije, putem jedne društvene mreže kontaktirao jednu ženu koja mu je, na njegov nagovor, poslala svoje fotografije neprimjerenog sadržaja.

Prijavila ga policiji

- Nakon toga ju je tražio kupnju bonova za klađenje (u vrijednosti od 1.000,00 kuna) kako ne bi poslao te fotografije njezinim prijateljima i bližnjima. Do isplate novca nije došlo jer ga je oštećenica prijavila policiji - navode se u priopćenju.

Nadalje, 38-godišnjaka se tereti i da je u rujnu 2022. godine stupio u kontakt s još dvije žene oštećenicom koje su mu, opet na njegov nagovor, poslale fotografije neprimjerenog sadržaja.

Račun za klađenje

-Poslale su mu i slike bonova za klađenje kako ne bi te fotografije poslao njihovim bližnjima i trećim osobama. Navedene bonove, u vrijednosti od oko 390,00 eura, prenio je na račun za klađenje i potom na bankovni račun ženske osobe koja mu je predala novac u navedenom iznosu - stoji na kraju priopćenja.