Fotografija: Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj

Na gradilištu u Puklici pronašao bombu i granate: "Ovo nije prvi put, strah nas je za djecu"

"Radi se o dvije tromblonske kumulativne granate i jednoj ručnoj bombi. Eksplozivna sredstva su izuzeta s i pohranjena u skladište ubojite opreme do uništenja", kažu u policijiĐULOVAC – Čisteći napušteno imanje, 53-godišnjak iz okolice Daruvara pronašao je više granata, javila je PU bjelovarsko-bilogorska.

- Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Utvrdio je da se radi o dvije tromblonske kumulativne granate i jednoj ručnoj bombi. Eksplozivna sredstva su izuzeta s mjesta pronalaska i pohranjena u skladište ubojite opreme do uništenja, kažu u policiji.

Doznajemo kako su eksplozivna sredstva pronađena u Puklici u općini Đulovac.

Strah za djecu

- Malo iza podneva smo pronašli eksplozivne naprave tijekom čišćenja gradilišta u Puklici. A ovo nije prvi put da smo na istom mjestu, odnosno na istom gradilištu pronašli eksplozivna sredstva, kaže nam vlasnik gradilišta.

- Trenutno se malo bojim hodati gradilištem jer u ovakvom kratkom periodu pronaći eksplozivna sredstva nije baš svejedno. Ipak imamo djecu, a i nas je strah, kaže nam zabrinuti muškarac koji je ujedno zahvalio daruvarskoj policiji koja je u kratkom vremenu izašla s ovlaštenom osobom za eksploziv na teren i osigurala prostor.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!