Fotografija: Požar u Severinu pogasili su vatrogasci/Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine/CROPIX (ilustracija)
Požar u Severinu pogasili su vatrogasci/Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine/CROPIX (ilustracija)

Muškarac opečen u požaru vikendice u Gornjim Zdelicama, ženi gorio krov kuće u Severinu

Očevidom je utvrđeno da je požar u Gornjim Zdelicama izazvala svijeća, a u Severinu se zapalila drvena greda koja prolazi kroz dimnjakTijekom proteklog vikenda na području Bjelovarsko-bilogorske županije izbila su dva požara u kojima je jedna osoba ozlijeđena, a pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Prvi požar je izbio u subotu oko 10.40 sati u Severinu u kući u vlasništvu 70-godišnjakinje kojoj je izgorjelo oko 10 kvadratnih metara krovišta.

Šteta oko 20.000 kuna

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Severin. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog zapaljenja drvene grede koja prolazi kroz dimnjak, a vlasnica je štetu procijenila na oko 20.000 kuna.

U požaru koji je izbio u noći sa subote na nedjelju jednoj vikendici u Gornjim Zdelicama, opečen je 60-godišnji vlasnik koji tamo i živi, a izgorjelo mu je krovište i prizemna prostorija.

Vlasnik završio u bolnici

Vlasnik je zadobio opekline te je prevezen u Opću bolnicu Bjelovar gdje je zadržan na liječenju. Kako je krovište u potpunosti izgorjelo, požar nije gašen. Budući da vikend kuća nije priključena na električnu mrežu utvrđeno je da je požar prouzročila svijeća kojom je 60-godišnjak osvjetljavao prostor.