Fotografija: Muškarac iz Čazme predao je pravi mali arsenal/ Foto: Mate Piskor/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Muškarac iz Čazme predao je pravi mali arsenal/ Foto: Mate Piskor/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Muškarac iz Čazme policiji predao puške, bombe, TNT i 3000 streljiva različitog kalibra

63-godišnjak je oružje u svojem posjedu imao nezakonito, a budući da je to policiji dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak, kažu iz policijeMuškarac (63) sa šireg čazmanskog područja predao je policiji pravi mali arsenal oružja.

- U petak 13. svibnja, 63-godišnjak sa šireg čazmanskog područja je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku pušku, lovačku pušku kalibra 12 milimetra, 11 ručnih bombi, protupješačku minu, 2.8 kilograma TNT eksploziva, 0.5 kilograma plastičnog eksploziva, šest elektrodetonatora te tri tisuće streljiva različitog kalibra, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Nezakonito posjedovanje

Kako kažu, navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme ove policijske uprave do uništenja.

- 63-godišnjak je oružje u svojem posjedu imao nezakonito, a budući da je to policiji dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak, dodaju iz policije te se još jednom zahvaljuju svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija".

Predajte oružje bez straha od kazne

Nadalje, pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju bez straha od kazne.

- Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.