Fotografija: Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Muškarac (71) godinama mlatio suprugu, a onda je i brutalno silovao

Tužiteljstvo je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će okrivljeni utjecati na svjedoke što je sudac prihvatio i strpao ga iza rešetaka na mjesec danaŽupanijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 71-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je godinama zlostavljao svoju suprugu i onda je na koncu i silovao. Osim toga, tužitelji ga terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naselje u BBŽ-u

Kako su izvijestili iz DORH-a, sumnja se da je okrivljeni 71-godišnjak od 22. rujna 2017. do 22. rujna 2022. počinio kazneno djelo nasilja u obitelji u jednom naselju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i da je u lipnju 2022. godine počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje supruge.

Pretražili mu kuću

- Osnovano se sumnja da je nedozvoljeno posjedovao oružje (vojni imitator djelovanja artiljerijskog oružja M71, mješavina pijeska i eksploziva trotila) koje je građanima zabranjeno i koje je pronađeno prilikom pretrage obiteljske kuće 71-godišnjeg okrivljenika - priopćili su iz DORH-a i dodali kako su nakon ispitivanja okrivljenika predložili sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak tako što će utjecati na svjedoke što je sudac istrage prihvatio i protiv 71-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.