Fotografija: Vlasnica će platiti kaznu jer je držala psa bez nadzora/
Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)
Vlasnica će platiti kaznu jer je držala psa bez nadzora/ Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)

Monstrum koji je zaklao svog psa ipak ide u zatvor na sedam mjeseci

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu se žalilo na uvjetnu kaznu kojom je muškarac osuđen zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinjaNaime, Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu zagrebačkog tužiteljstva koje je bilo nezadovoljno uvjetnom kaznom koju je Općinski kazneni sud u Zagrebu izrekao 51-godišnjem mučitelju svog kućnog ljubimca kojeg je iz čista mira zaklao nožem. Ipak će u zatvor i to na sedam mjeseci, piše Jutarnji list.

Muškarac je lani osuđen nepravomoćno na sedam mjeseci zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje jer je 31. ožujka prošle godine bez ikakvog razloga kuhinjskim nožem zadao svome psu dvije ubodne rane.

Prvo dobio uvjetnu

Ozljede koje mu je nanio bile su teške od kojih je nedugo zatim nesretni pas preminuo, a njegov gazda se zbog tog bešćutnog čina susreo s kaznenom prijavom i optužnicom.

Na uvjetnu kaznu kojom je muškarac osuđen zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu se žalilo pa je viši sud kaznu preinačio u bezuvjetnu.

No nikakva kazna, nažalost, neće vratiti ubijenog psa, piše Jutarnji list.