Fotografija: Mladići su privedeni nakon čega je utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)
Mladići su privedeni nakon čega je utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)

Mladići se potukli u trgovini i rušili artikle s polica pa jedan izvukao metalni boxer iz džepa

Do naguravanja u trgovini je došlo nakon što je 24-godišnjak preko reda htio platiti artikle, a 26-godišnjak mu to nije dozvolio. Obojica su privedeni u prostorije policije gdje je utvrđeno kako su alkoholiziraniBJELOVAR/ČAZMA - Proteklog vikenda policija je u Bjelovaru i Čazmi imala pune ruke posla. Došlo je do tri slučaja narušavanja javnog reda i mira. Dva su se dogodila u Bjelovaru, a jedan slučaj evidentiran je u Čazmi. 

Potukli se u trgovini

Kako stoji u policijskom izvješću PU bjelovarko - bilogorske, u subotu oko 23.55 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice Hrvatske, u trgovini je došlo do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka i 26-godišnjaka na način što je 24-godišnjak preko reda htio platiti artikle, a 26-godišnjak mu to nije dozvolio. Zbog toga su se prvo verbalno, a potom i fizički sukobili. Uslijed fizičkog sukoba došlo je do rušenja artikala s obližnjih polica. 24-godišnjak je zatim izvadio iz džepa jakne metalni boxer te ga stavio na ruku, a sukob je nakon toga prestao. Obojica su privedeni u prostorije policije te su alkotestirani kojom prilikom je kod 26-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 0.72 g/kg., a kod 24-godišnjaka 0.93 g./kg. U događaju nitko od njih nije zadobio tjelesne ozljede. Od 24-godišnjaka je privremeno oduzet boxer, odnosno oružje D kategorije, a nakon kriminalističkog istraživanja smješten je u posebnu prostoriju policije.

Oboje zaradili optužne prijedloge

Protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 35. stavka 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok protiv 26-godišnjaka također slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naguravanje isped kafića

Još jedan slučaj dogodio se iste večeri u Bjelovaru. U subotu 8. siječnja oko 22.45 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića ispred ugostiteljskog objekta javni red i mir narušavao je 38-godišnjak na način što je vikao, galamio te rukama odgurivao 28-godišnjaka. Do dolaska policijskih službenika, 38-godišnji počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

Protiv njega, zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Smetali mu upaljeni automobili

 subotu 8. siječnja oko 1 sat u Čazmi, u ulici Franje Vidovića, 64-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je revoltiran time što su gosti na proslavi rođendana kod njegovog 33-godišnjeg susjeda upalili automobile da se ugriju i pripreme za vožnju, otvorio prozor obiteljske kuće te s njega vikao i galamio na korisnike vozila.

Protiv 64-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.