Fotografija: Foto: Unsplash (ilustracija)
Foto: Unsplash (ilustracija)

Mladići u Bjelovaru snimali golu prijateljicu dok je bila bez svijesti: "Osuđeni su"

Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rubljeDva mladića u dobi od 24 i 27 godina osuđena su na zatvorske kazne jer su prijateljicu u njezinu stanu slikali golu dok je bila bez svijesti.

Prema kaznenom nalogu, oni su potkraj studenog oko 5 ujutro u Bjelovaru u stanu u kojem je živjela njihova prijateljica zajedno i dogovorno počinili kazneno djelo protiv njezine privatnosti neovlaštenim snimanjem.

“Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje, piše Danica.

Uvjetna kazna

Nakon toga su, bez njezine privole, mobitelom fotografirali njezine gole grudi i spolni organ. Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost”, navodi se u kaznenom nalogu kojeg je protiv njih izdalo državno odvjetništvo.

Tim su nalogom proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. 

S obzirom na opis kaznenog djela, čini se kako fotografije nisu slali niti činili dostupnima drugim osobama. Da jesu, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda vjerojatno teža, piše Danica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!