Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (Ilustracija)

Mladić zatečen kako vozi bez vozačke dozvole: "Uhićen je i oduzeli smo mu auto"

S obzirom na to da je 20-godišnji vozač već dva puta pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava policajci su mu oduzeli auto kojim je upravljao i uhitili gaMladić u dobi od 20 godina uhićen je u ponedjeljak zbog toga što je upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, mladić je zatečen u ponedjeljak oko 11.20 sati u Đurđevačkoj ulici u Trojstvenom Markovcu kako upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, ne koristeći sigurnosni pojas.

15 negativnih bodova

- Provjerom je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja zbog nemogućnosti podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih 15 negativnih bodova, dakle upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje - kažu u policiji i napominju da s obzirom na da je 20-godišnji vozač već dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava policijski službenici su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeli osobno vozilo kojim je upravljao, a počinitelj je uhićen.

Priveden na sud

- Uz optužni prijedlog, zbog počinjenja prekršaja iz članka 286. stavka 13., članka 216. stavka 2. i članka 163. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru - dodaju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku