Fotografija: Mladić ostao bez više tisuća eura/Foto: Paun Paunovic/Cropix (Ilustracija)
Mladić ostao bez više tisuća eura/Foto: Paun Paunovic/Cropix (Ilustracija)

Mladić povjerovao da je klađenjem dobio 15 tisuća eura pa prevarantu uplaćivao novac za porez i transfer

"Mladić oštećen za nekoliko tisuća eura zaprimio je i SMS poruku prijetećeg sadržaja, što ga je ustrašilo i uplašilo za vlastitu sigurnost", kažu iz policijeBJELOVAR - U utorak, 8. kolovoza, 26-godišnjakinjak iz okolice Grubišnog Polja prijavio je policiji kaznena djela prijevare i prijetnje. 

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, mladić je putem društvene mreže na internetu, u srpnju ove godine, stupio u kontakt s osobom koja mu je obećala zaradu klađenjem na nogometne utakmice.

Dva puta uplatio novac

- Oštećeni je toj osobi uplatio novac i ubrzo dobio obavijest da je ostvario dobitak od 15 tisuća eura, ali da mora uplatiti troškove transfera novca što je i učinio. Potom mu je javljeno da mora uplatiti troškove poreza na dobit, a što je također 26-godišnjak uplatio po dobivenim uputama.

Ubrzo je dobio novu obavijest da mu se dobitak povećao na 35 tisuća eura i da mora uplatiti još novca, nakon čega je shvatio da je prevaren. Potom je prekinuo svaku daljnju komunikaciju, kažu iz policije i otkrivaju kako je mladić oštećen za nekoliko tisuća eura zaprimio i SMS poruku prijetećeg sadržaja, što ga je ustrašilo i uplašilo za vlastitu sigurnost.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!