Fotografija: Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)
Paun Paunovic/CROPIX (ilustracija)

Mladić od župnika prijetnjama iznudio 100.000 kuna, dva automobila i vikendicu na moru

Župnik je bio u strahu za svoj život, a mladić ga je s ucjenama oštetio za više od 600.000 kuna. Župnika je počeo iznuđivati 2019. godine i priredio mu je pravi pakao...Općinsko državno odvjetništvo provodi istragu protiv mladića (26) kojeg se tereti da je godinama iznuđivao lokalnog svećenika (60) na virovitičkom području.

Kako doznajemo, župnik mu je u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna te mu darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura. Ukupno ga je, dakle, oštetio za više od 600.000 kuna, piše Danica.

Nije poznato u kakvom su odnosu bili lokalni župnik s virovitičkog područja i mladić, ali čini se kako je sve počelo još 2019. godine kad je iznuditelj prijetio da će se ubiti te da će počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac. Tako je u više navrata dobivao iznose od nekoliko stotina kuna.

Osnovano se sumnja da je jednom prilikom zatražio iznos od 30.000 kuna kako bi platio svoje dugove istovremeno prijeteći oštećeniku upotrebom noževa pa mu je, u strahu za vlastiti život, predao iznos od 30.000 kuna.

Potom je u veljače 2019. u Ivanić Gradu, poslao svećeniku više SMS poruka u kojima je tražio da mu plati dugove prijeteći mu, pa mu je župnik na koncu prepisao svoj osobni automobil, kojeg je mladić prodao za oko 8000 eura. 

Uperio pištolj

U rujnu iste godine mladić mu je prijetio i prislanjao užareni predmet na tijelo zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice koju je iznuditelj potom prodao za najmanje 50.000 eura.  

Malo kasnije, potkraj listopada, župnik mu je zbog straha za život prepisao i svoj drugi automobil čija je vrijednost oko 9000 eura. No, svećenik se slomio i sve prijavio policii tek nakon incidenta lani u prosincu.

Tijekom vožnje u župnikovu vozilu na obilaznici Virovitice, mladić je uperio je pištolj prema njemu i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja, piše Danica.

Svećenik mu je dao 50.000 kuna, ali onda se slomio i odlučio sve prijaviti Policijskoj upravi u Virovitici. Nije poznato zbog čega je toliko dugo trpio iznude i teške prijetnje.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!