Fotografija: Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Mladić iz Koreničana ispaljivao raketu u dvorištu obiteljske kuće i opekao ruku

Od prvog dana otkako su na snazi mjere da je dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava, u gradovima diljem Hrvatske na snazi je "ratno stanje". Puca se iz svih mogućih pirotehničkih sredstavaDrugog dana nakon što je u Hrvatskoj dopuštena uboraba piritehničkih sredstava, evo već prve žrtve.

Kako je izvijestila bjelovarsko-bilogorska policija, 25-godišnjak iz Koreničana u dvorištu obiteljske kuće ispaljivao je pirotehničko sredstvo raketu.

No, ona je eksplodirala prije nego je poletjela u zrak. Uslijed toga mladić je zadobio opekline ruke.

Puca se sa svih strana

Inače, od prvog dana otkako su na snazi mjere da je dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava, u gradovima diljem Hrvatske na snazi je "ratno stanje". Puca se iz svih mogućih pirotehničkih sredstava.

Udruge uporno upozoravaju da je to štetno za starije, osjetljive i bolesne osobe, uključujući djecu s autizmom, te kućne ljubimce, naročito pse i mačke. No, jasno je da je opasno i za ljude. Zbog toga se mnogo gradova i ove godine suzdržava od vatrometa, a bilo bi idealno, iako znamo da to nije realno, da se i građani suzdrže od bacanja petardi. Ako ne zbog drugih, onda, kao što vidimo iz ovog slučaja, zbog sebe.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!