Fotografija: Velika zapljena marihuane u Daruvaru/ Foto: MUP
Galerija
Velika zapljena marihuane u Daruvaru/ Foto: MUP

Mladić iz Daruvara preko interneta naručio 960 grama marihuane iz Kanade: "Droga mu stigla u paketu s odjećom"

Policajci su pretražili stanu Daruvaru kojeg mladić koristi i pronašli još manju količina hašiša, nešto amfetamina i dvije precizne digitalne vage s tragovima drogePolicijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem s daruvarskog područja, koji je putem interneta naručio drogu, koju je u poštanskoj pošiljci zaprimio kao odjevni predmet, a u njoj se nalazilo malo manje od kilograma marihuane, objavila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Pretražen mu stan

- Policijski službenici su operativnim radom te prikrivenim mjerama i radnjama nadzirali pošiljku i kada ju je 25-godišnjak preuzeo, utvrdili su da se radi o poštanskoj pošiljci pošiljatelja iz Kanade u kojoj su pronađena dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o opojno drogi marihuani ukupne težine 960 grama - kažu u policiji.

Droga je stigla poštom iz Kanade/ Foto: MUP
Droga je stigla poštom iz Kanade/ Foto: MUP
Zapljena droge u Daruvaru/ Foto: MUP
Zapljena droge u Daruvaru/ Foto: MUP
Pronađene su i digitalne vage i amfetamin/ Foto: MUP
Pronađene su i digitalne vage i amfetamin/ Foto: MUP

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru kojeg koristi 25-godišnjak, u kojem je pronađena još manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge, potom jedno prijenosno računalo za koje se sumnja da je korišteno za počinjenje kaznenog djela. Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

Predan pritvorskom nadzorniku

Osumnjičeni 25-godišnjak je danas, 28. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!