Fotografija: Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)

Mladić dobio godinu dana zatvora jer je iz trgovine ukrao bocu Jägermeistera

Jednostavno mi je u tom trenutku tako došlo da sam počeo trčati s tom bocom jegera. Obećavam, tako nešto više se neće ponoviti, rekao je mladić na suduZoran (25) osuđen je na 12 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe boce alkoholnog pića Jägermeister iz Konzuma, piše Danica.hr.

Prema presudi, krađa se dogodila u veljači prije dvije godine oko 16.30 sati u Konzumu u Varaždinu.

“Prošavši blagajnu trgovine bez plaćanja, uzeo je i za sebe zadržao bocu alkoholnog pića Jagermeister, vrijednosti 139,99 kuna. Prolaznik na prostoru obližnjeg skate parka uočio je da za njim trči djelatnica zaštitarske službe te ga sustigao biciklom i rekao mu da vrati bocu.

Napao prolaznika

U nakani da zadrži otuđenu stvar, naglo se okrenuo i rukama naguravao prolaznika, udarao ga rukama u prsa, nekoliko puta otvorenom šakom po glavi, te nogom u desno koljeno, govoreći mu što on hoće od njega, da bi se po nailasku drugog prolaznika pokušao udaljiti u smjeru Hallerove aleje.

No, potonji ga je sustigao i zadržao do dolaska djelatnice zaštitarske službe. Dakle, zatečen je pri počinjenju kaznenog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabio je silu protiv neke osobe, čime je počinio razbojničku krađu”, navodi se u presudi, piše Danica.hr.

Zoran je priznao kako je sve točno i dodao:

 “Jako mi je žao zbog svega, nemam opravdanja za to. Jednostavno mi je u tom trenutku tako došlo da sam počeo trčati s tom bocom jegera. Obećavam, tako nešto više se neće ponoviti”.