Fotografija: Arsenal oružja pronađen kod 26-godišnjaka/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Arsenal oružja pronađen kod 26-godišnjaka/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Mladić čistio šupu pa naletio na pravi arsenal oružja. Sve predao policiji

Od 26-godišnjaka policija je preuzela ručnu bombu M75, četiri ručne bombe M52 P1, četiri tromblonske mine, jednu dimnu tromblonsku minu, 500 g plastičnog i 400 g TNT eksploziva te dvije „Zolje“Prilikom čišćenja šupe 26-godišnjak sa šireg garešničkog područja u utorak je pronašao pravi arsenal oružja te o tome izvijestio policiju. 

- Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od 26-godišnjaka preuzeo ručnu bombu M75, četiri ručne bombe M52 P1, četiri trenutne tromblonske mine, jednu dimnu tromblonsku minu, 500 grama plastičnog eksploziva, 400 grama TNT eksploziva i dva ručna bacača raketa tzv. „Zolje“, izvijestili su iz PU bjelovarsko bilogorske.

Predaja petardi

Istog dana jedan Bjelovarčanin policiji je predao 50 petardi F2 razreda, a kako kažu iz policije, budući da je riječ o dragovoljnoj predaji, protiv njih se neće pokretati nikakav postupak. 

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne, ističu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Zovite policiju

Također, građane mole da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192.

- Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.