Fotografija: Mladić je uhvaćen tijekom redovne kontrole prometa/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Mladić je uhvaćen tijekom redovne kontrole prometa/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Mladić (19) vozio auto po Badljevini bez vozačke dozvole i s lažnim registarskim pločicama

Mladić se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika te je nastavio vožnju do mjesta Dereza gdje se zaustavioMladić u dobi od 19 godina uhićen je jučer jer je vozio auto bez vozačke dozvole s lažnim registarskim pločicama.

Kako je izvjestila PU požeško-slavonska, policajci su u četvrtak oko 17.15 sati u Badljevini uočili osobni automobil koji se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika te je nastavio vožnju do mjesta Dereza gdje se zaustavio.

Ide na sud

Nakon što su provjerili vozača i vozilo, policajci su ustanovili da je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 19-godišnjak, a na vozilu su se nalazile nepripadajuće registarske pločice.19-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Protiv njega će policija podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela "Krivotvorenje isprava".

Inače, prema zakonu, osoba koju policija uhvati da vozi bez položenog vozačkog ispita, mora platiti 13.000 kuna kazne, a ako nema novaca, mora ići 60 dana u zatvor.