Fotografija: Susjedi su mladića prijavili policiji zbog preglasnog igranja igrica/Foto: Getty Images/iStockphoto
Susjedi su mladića prijavili policiji zbog preglasnog igranja igrica/Foto: Getty Images/iStockphoto

Mladić (18) osuđen jer je preglasno igrao igrice: "Susjedima je skakao tlak i nisu mogli spavati"

Premda ne radi i lošeg je imovinskog stanja, sudac je odredio da mladić mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupkaJedva punoljetan mladić (18) proglašen je krivim i osuđen zbog preglasnog igranja videoigara na kompjuteru u stanu, piše Danica.hr.

Prema presudi, 18-godišnjak je u stanu od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati do ponoći “učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu”.

Nezaposlen i bez primanja

“Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu A. jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje“, zaključio je prekršajni sudac nakon provedene rasprave.

Mladić, inače nezaposlen i bez primanja, kaže kako u stanu često igra videoigrice na kompjuteru, odnosno turnire pa ima mikrofon putem kojeg komunicira s prijateljima s kojima igra pa eventualno zbog toga ponekad glasnije priča, a zidovi nemaju zvučnu izolaciju.

“Nekoliko puta mi se zbog toga požalio susjed iz stana ispod koji me upozoravao, ali nitko od drugih stanara nije se bunio”, ispričao je na sudu mladić koji živi u Požegi.

Što kaže kućepazitelj

Susjed A. požalio se kako zbog takvog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali otići na hitni prijem potražiti pomoć. Napomenuo je kako mladić stvara buku najviše kad je sam kod kuće, odnosno kada mu roditelji nisu u stanu.

Predstavnik stanara, s druge strane, kaže kako mu je poznato da se susjed A. žalio na mladića te obilazio stanare i raspitivao se smeta li buka još nekome. No, nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu koja je dolazila iz mladićeva stana.

“Supruga od A. u dva navrata me upozoravala da iz stana dolazi buka. Jednom mi je to rekla na stepeništu, a drugi puta je došla k meni u stan. Ja sam nakon par minuta prošao kroz zgradu i nisam čuo buku. U zgradi je 47 stanova i svi stanari moraju se na to naviknuti”, kaže kućepazitelj.

Mladić je na koncu osuđen za remećenje javnog reda i mira. Premda ne radi i lošeg je imovinskog stanja, sudac je odredio da mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka, piše Danica.hr.