Fotografija: Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj
Policija na mjestu nesreće obavlja očevid/Foto: Čitatelj

Mladi vozač izgubio kontrolu nad autom u Siraču nakon što mu je drugo vozilo presjeklo put?

18-godišnji vozač Škode ima prijelom nosa i porezotinu na glavi, a trojica njegovih maloljetnih suputnika prošli su srećom bez ozljedaVozač u dobi od 18 godina završio je u pakračkoj bolnici nakon prometne nesreće koja se dogodila u petak oko 15.40 sati u Branimirovoj ulici u Siraču.

Prema službenim informacijama koje smo danas dobili od Operativno-komunikacijskog centra u Bjelovaru, nesreća se dogodila u Branimirovoj ulici kod kod kućnog broja 59.

Nije bio pod utjecajem alkohola

- 18-godišnjak je upravljao osobnim vozilom marke Škoda Branimirovom ulicom kroz mjesto Sirač. Nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te atmosferskim prilikama, odnosno kiši, te je izlaskom iz desnog zavoja i dolaskom do kućnog broja 59, prednjim desnim kotačem zahvatio bankinu. Vozilo se zarotiralo ulijevo, udarilo u prilazne stepenice obiteljske kuće i nastavilo se rotirati. Nakon toga je stražnjim lijevim krajem udario u zemlju. Od siline udarca vozilo se okrenulo na krov - rekli su nam u OKC-u dodavši kako protiv 18-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog. Isto tako napominju kako18-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola. 

Drugo vozilo

Neslužbeno pak doznajemo kako je neposredno prije slijetanja s ceste, jedno vozilo koje je dolazilo iz suprotnoj smjera u zavoju presjeklo put 18-godišnjem vozaču Škode. Vozač Škode je nakon toga naglo skrenuo udesno i izgubio nadzor nad vozilom. Naime, iako 18-godišnji vozač Škode navodno nije vozio brzo, zbog mokre i skliske ceste, ali i neiskustva, nije uspio vratiti vozilo u svoju prometnu traku.

Vozilo koje je presjeklo put vozaču Škode nije se zaustavilo već je nastavilo svoj put. U Škodi su bila četvorica mladića, 18-godišnji vozač i trojica njegovih maloljetnih prijatelja. Mladići su nakon nesreće sami nazvali 112, nakon čega je 18-godišnji vozač prevezen u pakračku bolnicu gdje je utvrđeno da mu je slomljen nos i da ima posjekotinu na glavi. Ostali su, srećom, prošli bez ozljeda, ali su u velikom šoku.