Fotografija: Foto: Niksa Duper/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Niksa Duper/CROPIX (Ilustracija)

Mladi diler maloljetnicima u okolici Bjelovara i Kapele prodavao drogu

Utvrđeno je kako djeci nudio drogu za i bez novčane naknade te ih navodio na uživanje droga. Čeka ga kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u BjelovaruZavršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz okolice Bjelovara zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" Kaznenog zakona i „Omogućavanje trošenja droga" na području grada Bjelovara i općine Kapela.

U kafićima

Kako kažu iz PU, osnovano se sumnja da je 20-godišnjak u razdoblju od srpnja do prosinca 2022. godine na raznim mjestima na području grada Bjelovara i općine Kapela, uglavnom u ugostiteljskim objektima, višekratno neovlašteno prodavao drogu maloljetnicima i drugim osobama u namjeri stjecanja nezakonite materijalne dobiti.  

-U prosincu prošle godine, boraveći u jednom bjelovarskom ugostiteljskom objektu kod njega je u posjedu pronađeno radi daljnje prodaje 12,4 grama droge amfetamin pakirane u paketiće, jedan paketić s 2,57 grama droge marihuane, vrećicu s 13,11 grama marihuane, džepnu digitalnu vagu, te mobiteli kojima se koristio za neovlaštenu prodaju droga.

Opojne droge

Svi pronađeni predmeti su od njega oduzeti, a provedenim toksikološkim vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić" utvrđeno je da se radi o opojnim drogama čime je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", kažu iz policije.

-Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u razdoblju od ožujka do prosinca 2022. godine također na području grada Bjelovara i općine Kapela višekratno bez novčane naknade davao i navodio na uživanje droga maloljetnicima i drugim osobama čime je počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga".

Zbog počinjenih kaznenih djela protiv ovog 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru, poručuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!