Fotografija: 27-godišnjak je naknadno shvatio da mu je s njegovog tekućeg računa skinuto nekoliko stotina eura/Foto: Josko Ponos/CROPIX (Ilustracija)
27-godišnjak je naknadno shvatio da mu je s njegovog tekućeg računa skinuto nekoliko stotina eura/Foto: Josko Ponos/CROPIX (Ilustracija)

Mladi Čazmanac htio prodati igricu preko oglasnika pa ostao bez nekoliko stotina eura

Nikada nikome ne smijete davati podatke o bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti te CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je dovoljan samo broj tekućeg računa, kažu u policijiJoš jedan slučaj računalne prijevare dogodio se ovih dana u Čazmi.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, u petak 24. veljače u Policijskoj postaji Čazma, 27-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Računalna prijevara“ iz članka 271. stavka 1. Kaznenog zakona.

Broj bankovne kartice

-U prijavi je naveo da je 27. siječnja na Internet oglasniku „Njuškalo.hr“ postavio oglas da prodaje igru. Na oglas mu se javila nepoznata osoba kao zainteresirani kupac. Poslala mu je link/poveznicu jedne dostavne službe i rekla mu da na poveznici upiše broj svoje bankovne kartice tekućeg računa te da će mu nakon upisa biti isplaćen novčani iznos za igru. 27-godišnjak je napravio zatraženo, a naknadno je shvatio da mu je s njegovog tekućeg računa skinuto nekoliko stotinu eura, kažu u policiji i dodaju kako u vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.

Savjet građanima

-Opisan način počinitelji čine kako bi Vas prevarili i od Vas pribavili novac. Stoga Vas upozoravamo kako nikada, ali baš nikada, nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun, pojašnjavaju iz policije i naglašavaju kako nikada nikome ne treba davati kontrolni broj za potvrdu transakcije, osim ako osobno ne potvrđujete novčanu transakciju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!