Fotografija: 
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (Ilustracija)

Mlada žena (19) krala paštetu, hrenovke i meso iz dućana: "Bez prihoda sam i nemam što jesti"

Sve je priznala te iskazala žaljenje i kajanje. Kaže da živi u neimaštini. Udana je, nema djece, bez prihoda i imovine. Sutkinja ju je osudila na četiri mjeseca zatvora uvjetnoMlada žena (19) završila je u istražnom zatvoru nakon što je iz Spara u dva navrata pokušala ukrasti prehrambene proizvode vrijedne 97 eura.

Prema presudi donesenoj ovih dana, ona je početkom siječnja lani u 12.10 sati u trgovini Spara u Zagrebu, Dankovečka 4, uzela masline, hrenovke, pureći file i Filetino classic ukupne vrijednosti 28,86 eura.

“Prilikom izlaska iz trgovine bila je zaustavljena od strane zaštitarske službe, a navedena roba je oduzeta i vraćena”, ističe se u presudi, piše Danica.hr.

Prijašnja krađa

Potom je sredinom veljače lani u 13.40 sati u trgovini Spara u Zagrebu Martićeva 13, uzela 20 komada Argeta pašteta ukupne vrijednosti 68,80 eura. No, i tad su je zaštitari zaustavili na izlasku, a roba je oduzeta i vraćena.

Kazneni postupak protiv mlade djevojke pokrenuo je Spar s obzirom da je vrijednost ukradene robe bila manja od 133 eura pa se ne pokreće po službenoj dužnosti. Ona je uhićena tek 4. veljače ove godine te je u istražnom zatvoru bila do 12. veljače.

Tijekom postupka sve je priznala te iskazala žaljenje i kajanje zbog toga. Kaže da živi u neimaštini, pa nema što jesti. Udana je, nema djece, bez prihoda i imovine. Dosad nije osuđivana. Sutkinja ju je ovih dana osudila na četiri mjeseca zatvora uvjetno.

Nepravomoćna presuda

“Kao olakotnim cijenjeno je iskreno priznanje, čime je pokazala samokritičnost prema protupravnom postupanju. Osim toga, ona je neosuđivana osoba, loših imovinskih prilika. Uzeto je u obzir i kako Spar nije trpio štetu jer su svi predmeti odmah oduzeti.

Otegotnih okolnosti na njenoj strani sud nije našao. Sud je stava da se radi o kaznenopravnoj sankciji primjerenoj kako osobi optuženice, tako i kaznenim djelima koje je počinila”, naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!