Fotografija: Migranti su prije tjedan dana sudjelovali u prometnoj nesreći na području Pakraca/Foto: Mario Pušić/CROPIX (ilustracija)

 
Migranti su prije tjedan dana sudjelovali u prometnoj nesreći na području Pakraca/Foto: Mario Pušić/CROPIX (ilustracija)  

Migranti u ukradenom autu sudarili se s motorom u Pakracu

Tijekom 2021. godine na području PU požeško-slavonske postupano je ukupno prema 12 stranih državljana koji su nezakonito boravili u Republici Hrvatskoj, kažu u policijiKrajem proteklog tjedna do naše je redakcije stigla informacija o ponovnoj pojavi migranata na ovom području, javlja lipički Compas.hr. S obzirom na to da su u listopadu prošle godine u Bjelanovcu i Španovici, odnosno na području PP Pakrac već uhvaćeni tzv. migranti, tj. strani državljani, upitali smo službu za odnose s javnošću PU požeško-slavonske o istinitosti ovih informacija.

Bez dokumenata

I zaista, u pristiglom odgovoru stoji da su policijski službenici u petak, 16. srpnja ove godine oko podneva na području grada Pakraca zatekli strane državljane bez osobnih dokumenata, za koje se utvrdilo da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Stranci su dovedeni u službene prostorije Policijske postaje Pakrac, a daljnje postupanje je provedeno sukladno odredbama Zakona o strancima.

Od policijskog službenika za odnose s javnošću smo saznali i to da je tijekom 2021. godine, na području PU požeško-slavonske postupano ukupno prema 12 stranih državljana koji su nezakonito boravili u Republici Hrvatskoj.

Fiat ukraden

Naknadno smo neslužbeno doznali kako je ovaj događaj povezan s prometnom nesrećom koja se upravo 16. srpnja oko 11. 50 sati dogodila u ulici Aleja kestenova u Pakracu. Tom je prilikom došlo do sudara zbog nepropisnog skretanja i pretjecanja između automobila marke Fiat, čeških nacionalnih oznaka i motocikla marke BMW, austrijskih nacionalnih oznaka. U Fiatu, koji je prema našim neslužbenim saznanjima ukraden, navodno su se nalazili uhvaćeni migranti, piše Compas.hr.