Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (Ilustracija)

Masovna tučnjava mladića i djevojaka ispred kafića u Čazmi: "Letjele pepeljare, čaše, boce..."

Pet muškaraca i dvije djevojke s područja Zagreba i Bjelovara posvađali su se i pomlatili u sitne sate, a svi su kažnjeni novčanim kaznamaPet muškaraca i dvije djevojke počinili su neviđen rusvaj u kafiću oko 1.45 ujutro. Posvađali su se i potukli, pa je morala intervenirati policija.

Policija navodi kako su to učinili gosti kafića u dobi od 23, 24, 33, 36, 18 i 21 te maloljetnik kojem će se suditi u odvojenom postupku, piše Danica.hr.

Inače, radi se o osobama s područja Zagreba i Bjelovara.

Prvo je poletjela boca

Prema presudi, oni su potkraj srpnja u 1.45 sati narušavali javni red i mir na terasi ugostiteljskog objekta u Čazmi, i to vikom i galamom te međusobnim fizičkim sukobom.

Tako je 36-godišnjak pozvao 23-godišnjaka da dođe do njegovog društva na terasu, što je on i učinio. Krenula je međusobna rasprava. Za mladićem je izišao njegov godinu dana stariji prijatelj te bacio bocu prema stolu.

Kaos je tada krenuo.

Prema prekršajnom nalogu, 24-godišnjak je udario 36-godišnjaka šakom u glavu i započela je međusobna tučnjava u koju se uključio 33-godišnjak koji je, pak, udario 23-godišnjaka. Tu je "morao" intervenirati i maloljetnik, pa se i on obrušio na 23-godišnjaka, udario ga i srušio na pod.

Djevojka (18) pokušala je biti glas razuma i smiriti tučnjavu, ali ju je maloljetnik ošamario i odgurnuo od sebe te je pala na pod. Onda je "podivljala" druga djevojka (21), pa je maloljetnika primila za vrat i počela ga tući. On ju je počeo odgurivati, no više nije imao vremena za to jer je na njega nasrnuo 36-godišnjak.

U općem metežu maloljetnik je pokušao pomoći 36-godišnjaku i podići ga s poda, no onda se porezao na razbijenu bocu pa sam sebi nanio ozljede šake.

Uvrijedila joj majku

U međusobnoj tučnjavi oboje su pali na pod. Djevojka (18) opet je pokušala smiriti sukob, no uskoro su obje djevojke ušle u žustru međusobnu raspravu u kojoj se nisu birale riječi. Starija je mlađoj govorila da joj je majka kurva. 18-godišnjakinja je uzvratila kako njena majka nije kurva te da nitko nema pravo to govoriti, ali je starija ponovila uvredu, na što mlađa nije ostala dužna. Počela je starijoj govoriti da je kurva, drolja te izraze poput "je..m ti mater" i slično. Uvrijeđena 18-godišnjakinja izgubila je posve kontrolu nad sobom te je počela uzimati pepeljare sa stolova na terasi i bacati ih prema starijoj, no nikako ju nije uspjela pogoditi.

Nakon nekoliko promašaja, uzela je staklenu čašu i tom prilikom u glavu pogodila stariju djevojku, pri čemu je ona zadobila tjelesnu ozljedu. Međusobni fizički sukob između njih je prestao, ali su iste i nadalje vikom i galamom remetile javni red i mir građana sve do dolaska policije, piše Danica.

Svima novčane kazne

Fizički sukob između svih ostalih okrivljenika također je prestao, ali su i nadalje svi vikom i galamom u međusobnom svađanju narušavali javni red i mir građana, sve do dolaska policijskih službenika“, ističe sutkinja u presudi koju prenosi Danica.

Djevojke i 23-godišnjak kažnjeni su s po 100 eura zbog remećenja javnog reda i mira, a  ostali s 300 eura jer su ranije već osuđivani za slične prekršaje. Svi ujedno moraju platiti po 30 eura troškova postupka. Što će biti s maloljetnikom odlučit će sudac za mladež.

Dobijte informaciu odmah, zapratite nas na Facebooku!