Fotografija: Maloljetnik je predan u Zatvor u Bjelovaru/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)
Maloljetnik je predan u Zatvor u Bjelovaru/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)

Maloljetnik vrijeđao policiju i odbio pokazati osobnu. Odveli ga u postaju i pozvali roditelje

U policijskoj postaji počeo je vrijeđati i ostale policijske službenike, ponuđeno mu je alkotestiranje koje je on u prisustvu svojih roditelja odbioBJELOVAR - U noći sa subote na nedjelju u središtu Bjelovara dogodio se incident u kojem je 17-godišnji maloljetnik vrijeđao policajce i odbio im dati na uvid osobnu iskaznicu nakon čega je priveden.

Oglušio se na uhićenje

Kako stoji u policijskom izvješću PU bjelovarkso - bilogorske, u nedjelju 19. prosinca oko 00.10 sati u Bjelovaru, u Ulici Frana Supila ispred poslovnice banke prilikom postupanja policijskih službenika po dojavi o alarmu, 17-godišnjak je bez ikakvog povoda vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima policijske službenike.

Oni su ga zatražili osobnu iskaznicu na uvid, na što se oglušio te nastavio s vrijeđanjem. Zbog toga, policijski službenici su mu izrekli uhićenje, nakon kojeg se počeo udaljavati s mjesta događaja zbog čega su policijski službenici primijenili sredstva prisile.

Vrijeđao policajce

On je priveden u prostorije policije gdje je vrijeđao pogrdnim riječima i ostale policijske službenike. 17-godišnjaku je ponuđeno alkotestiranje koje je on nazočnosti svojih roditelja odbio. Potom je smješten u posebnu prostoriju policije do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog sudu u Bjelovaru, zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

17-godišnjak je počinio i prekršaj iz članka 16. stavka 1. Zakona o osobnoj iskaznici, odnosno odbio je dati osobnu iskaznicu na uvid ovlaštenim osobama zbog čega mu je izdana novčana kazna koju su njegovi roditelji platili.

Istog dana u prijepodnevnim satima, 17-godišnjak je priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja produženo zadržavanje na 24 sata te je predan u Zatvor u Bjelovaru.