Fotografija: 
Žena je u krađu uvukla i svoju djcu/Foto: Srecko Niketic/CROPIX (Ilustracija)
Žena je u krađu uvukla i svoju djcu/Foto: Srecko Niketic/CROPIX (Ilustracija)

Majka uz pomoć djece ukrala cipele od 200 eura: "Dobila 8 mjeseci uvjetnog zatvora"

Na kameri se vidi da ona uzima par cipela, sjeda dok su oko nje njezina djeca, jedno dijete drži u ruci vrećicu i klekne ispred nje, nakon čega se svi zajedno dižu i odlazeMlada majka proglašena je krivom i osuđena je jer je uz pomoć svoje malodobne djece ukrala ženske cipele u shopping centru. Prema pravomoćnoj presudi koju je ovih donio bjelovarski Županijski sud, Laura (30) osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je ukrala cipele vrijedne oko 200 eura. Kao otegotnu okolnost sud joj je uzeo to što je u sve uvukla svoje malodobne kćeri, piše Danica.hr.

Sud je tijekom postupka ispitao zaštitara koji ju je zaustavio te troje svjedoka iz dućana u Zagrebu, a pregledane su i videosnimke iz trgovine.

Snimke krađe

“Na tim snimkama vidi se ženska osoba s dvoje djece, time da je i sama Laura priznala da na snimci ulaza u trgovinu nalazi ona zajedno sa svojom djecom”, navodi sutkinja koja je predsjedala sudskim vijećem koje je odlučivalo o Lauirinoj žalbi.

“Na snimci nadzorne kamere unutrašnjosti trgovine je vidljivo da ona uzima par cipela, sjeda dok su oko nje njezina djeca, s time da jedno dijete drži u ruci vrećicu i klekne ispred nje, nakon čega se svi zajedno dižu i odlaze.

Htjela vratiti cipele i platiti

Kasnije kad je zajedno s djecom bila zaustavljena od strane zaštitara, sama je pokazala sadržaj vrećice u kojoj su se nalazile otuđene cipele. Nakon što su je odveli nazad u trgovinu, rekla je da želi vratiti ili platiti cipele.

Utvrđeno je još i da je s cipela bila skinuta zaštita, koja bi prilikom prelaska na izlazu reagirala na senzor”, zaključuje se u pravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana.

Troje djece

Laura se žalila na osam mjeseci zatvora držeći kako je to prestroga kazna, ali Županijski sud je odbio njezinu žalbu u cijelosti. Isticala je kako je na kraju htjela platiti cipele, što joj nisu dopustili u dućanu.

“To što je Laura nakon zaustavljanja od strane zaštitara htjela vratiti i platiti cipele, ne dovodi u pitanje njenu namjeru”, naglašava županijska sutkinja.

Lauri su prilikom izricanja presude uzete u obzir brojne olakotne okolnosti: mlađa životna dob, neosuđivanost, majka troje maloljetne djece, ukrade stvari su vraćene. No, uz jednu važnu otegotnu okolnost: u krađu je uvukla i svoju malodobnu djecu.

Laura, dakle, neće u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini slično kazneno djelo, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!