Fotografija: Foto: Jure Miškovic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Jure Miškovic/CROPIX (Ilustracija)

Lipičanka završila na sudu zbog prebrze vožnje: "Bila sam pod stresom zbog razvoda"

Lipičanka je vozila prebrzo u naseljenom mjestu, no sudac joj se smilovao kad je čuo njezinu obranu na ročištuPrema pravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana, 44-godišnja žena  iz Lipika je lani u srpnju u 15.50 sati u Trnakovcu na cesti Okučani – Lipik upravljala vozilom brzinom koja je za više od 20 do 30 km/h veća o dopuštene, piše Danica.hr.

“Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je da se u naselju gdje je najveća dopuštena brzina prometnim pravilom ograničena na 50 km/h, kretala brzinom od 86 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h iznosi 76 km/h”, navodi se u presudi.

Bila je iskrena

Za taj prekršaj predviđena je zakonska kazna od 130 eura, ali vozačica je dobila osjetno nižu. Evo i zašto.

“Nisam vidjela da bi to bilo naseljeno mjesto, odnosno nisam vidjela tu kuću. Tog dana bila sam pod stresom zbog iseljenja i rastave braka. Ali, istina je da se nisam nigdje žurila”, branila se Lipičanka na sudu.

Suca zbog toga moli za blažu kaznu te podsjeća da vozi 13 godina i da nije prekršajno kažnjavana. Sudac je prihvatio njezine argumente te joj izrekao novčanu kaznu od 60 eura, osjetno nižu od zakonom predviđene.

Do sada nije kažnjavana

“Vozačica je bila pod emocionalnim stresom zbog iseljenja i prekida duže bračne zajednice. Kako je iz prekršajne evidencije vidljivo da dosad nije kažnjavana te se ne radi o većem prekoračenju brzine, sud je odlučio okrivljenoj ublažiti novčanu kaznu”, ističe se u presudi, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!