Fotografija: Buran vikend je iza policije. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,28 g/kg, izmjerena je kod 62-godišnjeg vozača u Narti/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX
Buran vikend je iza policije. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,28 g/kg, izmjerena je kod 62-godišnjeg vozača u Narti/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

Kroz Veliko Vukovje projurio sa 137 km/h, ograničenje je 50 km/h

U dane vikenda na prometnicama policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća, jedna s poginulom osobom



Policijski su službenici proteklog vikenda na području policijske uprave bjelovarsko - bilogorske utvrdili 94 prometna prekršaja, a dogodilo se čak sedam prometnih nesreća.

-Evidentirano je devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,28 g/kg, izmjerena kod 62-godišnjeg vozača u Narti, 42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Velikom Vukovju i ona je iznosila 137 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom kao i 29 ostalih prekršaja, kažu u policiji.

Sedam prometnih nesreća

-U navedenom razdoblju na prometnicama policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća. Jedna s poginulom osobom na bjelovarskom području, jedna s jednom lakše ozlijeđenom osobom na bjelovarskom području te pet s materijalnom štetom, od čega tri na daruvarskom te po jedna na bjelovarskom i čazmanskom području, ističu iz policije.

Dodaju kako, s ciljem smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, nastavljaju s pojačanim aktivnostima u prometu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!