Fotografija: Privođenje roditelja osumnjičenih i sada osuđenih za zlostavljanje i smrt djevojčice/Foto: Nenad Opačak/CROPIX
Privođenje roditelja osumnjičenih i sada osuđenih za zlostavljanje i smrt djevojčice/Foto: Nenad Opačak/CROPIX

Krivi po svim točkama: Majka male Nikoll zbog zlostavljanja dobila 13 godina zatvora, otac 7

Za emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece teretili su se i majka i otac preminule djevojčice te su sada osuđeni na ukupno 20 godina zatvoraMajka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u srijedu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na 13 godina, dok je otac djevojčice osuđen na sedam godina, piše Jutarnji list.

Majci Mireli Dedić je suđeno za smrt djevojčice odnosno da je 31. ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede.

I majci i ocu Danijelu Dediću na teret se stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Osumnjičeni roditelji imaju ukupno četvero djece.

Nakon tragične smrti dvogodišnjeg djeteta dvoje od troje preostale djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine.

Kontrolni upravni nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nad radom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, utvrdio je višestruke pogreške i propuste, piše Jutarnji list.

Suđenje s kojega je isključena javnost počelo je 11. travnja.