Fotografija: Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Mehkek/CROPIX (ilustracija)

Kradljivica mobitela vrijeđala bjelovarske policajce i pokušala im pobjeći

Nakon što su 50-godišnja žena i njezin kompanjon ukrali mobitel na terasi kafića u Bjelovaru, policija ih je vrlo brzo pronašla. A onda je uslijedio show...Nakon što je zajedno sa svojim kompanjonom ukrala mobitel na terasi jednog kafića u Bjelovaru, žena u dobi od 50 godina vrijeđala je policajce koji su je pozvali na obavijesni razgovor, a onda im je još pokušala i pobjeći.

Prema informacijama PU bjelovarsko-bilogorske, policajci su u utorak dobili dojavu da je netko na terasi jednog kafića na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, 64-godišnjem muškarcu ukrao mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna. 

Sredstva prisile

- Policajci su u večernjim satima u jednom ugostiteljskom objektu u užem centru grada, uočili 59-godišnjaka i 50-godišnjakinju za koje su posumnjali da bi mogli biti počinitelji krađe mobitela. Nakon što su ih pozvali na obavijesni razgovor u prostorije policije, 50-godišnjakinja ih je počela vrijeđati i omalovažavati pogrdnim riječima, zbog čega je uhićena. Ispred zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, 50-godišnjakinja se je pokušala udaljiti te su zbog sprječavanja bijega nad njom uporabljena sredstva prisile - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako su od 59-godišnjaka uzeli ukradeni mobitel i vratili ga vlasniku.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. (vrijeđanje ili omalovažavanje službene osobe) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 50-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, a zaradila je i kaznenu prijavu zbog krađe. Protiv njezinog kompanjona bit će podignuta kaznena prijava samo zbog krađe.