Fotografija: Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko podneva u Starim Plavnicama kod Bjelovara/Foto: Facebook
Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko podneva u Starim Plavnicama kod Bjelovara/Foto: Facebook

Kamionom se zabio u vlak, ozlijeđene dvije putnice iz vlaka

Vozač kamiona nije se zaustavio i uvjerio da prugom ne nailazi vlak te je prednjim dijelom teretnog automobila udario u desnu bočnu stranu vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-BjelovarSamo pukom srećom nitko nije teže stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 12.15 sati u Starim Plavnicama kod Bjelovara. 

Policija je izvjestila kako je 37-godišnjak upravljao teretnim automobilom i priključnim vozilom koprivničkih registracijskih oznaka Staroplavničkom ulicom.

Trebao je stati

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se zaustavio i uvjerio da prugom ne nailazi vlak te je prednjim dijelom teretnog automobila udario u desnu bočnu stranu vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Bjelovar, kojim je upravljao 24-godišnji strojovođa.

U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobile su dvije putnice u vlaku 74-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, a na teretnom automobilu i vlaku nastala je materijalna šteta.

Protiv 37-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.