Fotografija: Denis Tot ima 27 godina/Foto: Instagram
Denis Tot ima 27 godina/Foto: Instagram

Kamere u parku riješile misterij smrti Denisa Tota: ‘Srušio se na asfalt, a oni su ga mlatili"

Makedonska policija zbog smrti hrvatskog rukometaša privela je dvije osobe, a za trećom se tragaZbog smrti Denisa Tota, 27-godišnjeg rukometaša skopskog Butela, uhićene su dvije osobe, a za trećom se traga. Priopćio je to jučer MUP Sjeverne Makedonije te je sada sasvim izvjesno da je njegova smrt nasilna i posljedica kaznenog djela, piše Jutarnji list. MUP u Skoplju danas je dao opširno priopćenje iz kojeg je vidljivo da su i snimke nadzornih kamera pomogle policiji ustanoviti što se događalo ispred diskoteke u središtu Skoplja.

Policija je ustanovila da je u četvrtak oko 3.30 ispred noćnog kluba u Gradskom parku došlo do svađe između osobe D. T. (28) iz Republike Hrvatske s privremenim boravkom u RSM te A. Lj. (28), K. L. (19) i A. K. (22) iz Skoplja, pri čemu su ga trojica napala i udarila u glavu, a on je glavom udario o asfalt i izgubio svijest, priopćio je MUP. Međutim, kako makedonski javljaju, trojac nasilnika tukao je Tota i dok je bez svijesti ležao na asfaltu.

Dalje se navodi da je Tot hitnom medicinskom pomoći prebačen u Hitni centar Klinike "Majka Tereza" gdje mu je pružena liječnička pomoć uz reanimaciju te je stavljen na respirator, u kritičnom stanju.

Video zapisi

Prema riječima liječnika, ozlijeđeni je imao srčani udar i u petak je podlegao ozljedama. O događaju je bio obaviješten dežurni državni tužitelj iz Osnovnog državnog odvjetništva u Skoplju te je po njegovu nalogu tijelo preminulog predano na obdukciju. Istovremeno su dostavljeni i videozapisi sa sigurnosnih kamera, Sigurnog grada i noćnog kluba, a EUMNA u SIA Skoplje pokupila je predmete pokojnika koji će biti predani OKTIV-u u MUP-u na vještačenje.

Kako navodi MUP, u petak je u prostorijama ENK u Policijskoj upravi Skoplje, u nazočnosti branitelja, obavljen službeni razgovor s više osoba, među kojima i dvoje osumnjičenih. Po naredbi suca za prethodni postupak Osnovnog kaznenog suda Skoplje u petak je obavljen pretres u kući osobe A. Lj., koja je nedostupna organima provođenja i uz potvrdu o privremenom oduzimanju oduzeti su predmeti koji će biti dostavljeni na vještačenje OKTIV-u pri MUP-u. Za A. Lj. (28) iz Skoplja se traga. Nakon obdukcije i svih formalnosti potrebnih za prijevoz tijela preminulog Denisa Tota, 27-godišnjeg rukometaša skopskog rukometnog kluba Butel, koji je preminuo u petak poslije podne nakon što je u četvrtak u 4.11 dovezen bez svijesti u skopski Klinički centar, obitelj će se u nedjelju vratiti u Đakovo.

Posljednji ispraćaj

Kako smo doznali, na posljednji ispraćaj rukometaša, koji je prema rezultatima obdukcije preminuo zbog zastoja srca, doći će cijeli rukometni klub, igrači i vodstvo.

- U subotu smo pripremili svu dokumentaciju za prijevoz - rekla nam je Nives Tiganj, veleposlanica Republike Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji, koja je još od četvrtka bila u kontaktu s liječnicima, policijom i obitelji nesretnog rukometaša. Liječnici intenzivne skrbi su više od 30 sati vodili bitku za njegov život, ali ga, nažalost, nisu uspjeli spasiti. "S dubokom tugom i nevjericom primili smo vijest o smrti našeg Denisa Tota. 27-godišnji hrvatski reprezentativac prvu je sezonu odigrao u Butelu Skopje i bio veliki profesionalac na rukometnom terenu i u inozemstvu. Obitelji i najbližima izražavamo najdublju sućut. Denise, počivaj u miru, pamtit ćemo te zauvijek!" objavio je RK Butel na svom profilu na društvenoj mreži. Noćni klub Privilege u trgovačkom centru u središtu Skoplja popularno je mjesto izlaska tamošnje mladeži. Kako smo doznali, riječ je o narodnjačkom klubu i kad se zatvore svi lokali, mladi odlaze u Privilege, prenosi Jutarnji

Denis Tot iz poznate je rukometne obitelji, otac Igor poznati je slavonski rukometni trener koji trenutno vodi klub Đakovo-Croatia. Denis je igrao za rukometne klubove iz Bjelovara, Poreča, igrao je u Španjolskoj za Ademar Leon, austrijski Bruck te za Butel.