Fotografija: Mjesto tragičnog događaja u mjestu Gornji Tomaš u blizini Bjelovara/Foto: Deni Marčinković
Mjesto tragičnog događaja u mjestu Gornji Tomaš u blizini Bjelovara/Foto: Deni Marčinković

Još se ne zna što je izazvalo eksploziju od koje je jedan brat poginuo, a drugi se u bolnici bori za život

Nakon što ekipa iz Centra za kriminalistička vještačenja iz Zagreba napravi dodatna vještačenja bit će poznata vrsta eksplozivne tvariIstražitelji još ne znaju što je u ponedjeljak oko 14 sati izazvalo eksploziju u garaži u Gornjem Tomašu od koje je 26-godišnji mladić podlegao ozljedama u bjelovarskoj općoj bolnici, a njegov dvije godine mlađi brat još se bori za život.

U eksploziji zasad nepoznate eksplozivne tvari, ozlijeđen je i 25-godišnji mladić, no njegove su ozljede okarakterizirane kao lakše. 

Istraga se nastavlja

Očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz pomoć policijskih službenika ove policijske uprave i stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. "Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo aktivacijom za sada nepoznate eksplozivne tvari te na za sada neutvrđen način. Nakon provedenih vještačenja biti će poznata vrsta eksplozivne tvari. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.