Fotografija: 
Žena je ostala bez ušteđevine/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)
Žena je ostala bez ušteđevine/Foto: Darko Tomas/CROPIX (Ilustracija)

JE LI OVO MOGUĆE?! Žena (74) iz Bjelovara dvaput nasjela na prijevaru: "Ostala bez ogromne svote novce"

Budući da je prije nekoliko godina ostala bez više desetaka tisuća eura zbog prijevare, povjerovala je muškarcu koji ju je nazvao da može ostvariti povrat sredstava. Prevarant ju je ovoga puta olakšao za 1334 euraBJELOVAR - Novi slučaj prijevare internet bankarstvom zabilježen je u Bjelovaru. Nažalost, opet se radi o građanki starije životne dobi. A da situacija bude još gora, žena je nasjela na prijevaru drugi put.

Kako su javili iz PU bjelovarsko-bilogorske, jučer, 10. siječnja, 74-godišnjakinja iz Bjelovara je prijavila da ju je telefonom kontaktirao muškarac koji je rekao da radi na povratu novca građanima oštećenim ranijim prijevarama ulaganjem u kriptovalute. - S obzirom da je 74-godišnjainja unazad nekoliko godina prevarena prilikom ulaganja u kriptovalute za iznos od više desetaka tisuća eura, povjerovala je da može ostvariti povrat sredstava.

Umjesto uplate, došlo je do isplate

Muškarac je od nje zatražio na otvori aplikaciju internet bankarstva i pročita mu šifru za autorizaciju transakcije što je oštećena i učinila. Naknadno je utvrdila da je umjesto uplate na njen račun izvršena isplata novčanih sredstava u iznosu 1334 eura, pojašnjavaju iz policije.

Upozoravaju ujedno građane koji su već oštećeni ranijim prijevarama prilikom investicijskih ulaganja da budu dodatno oprezni pri ponudama vraćanja izgubljenih sredstava jer malo je vjerojatno da će prevaranti poželjeti vratiti novac već se vjerojatno radi o novom obliku prijevare.        

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!