Fotografija: Žena je ostala bez nekoliko tisuća kuna/Foto: MojPortal.hr
Žena je ostala bez nekoliko tisuća kuna/Foto: MojPortal.hr

Javio se ženi iz Grubišnog Polja na oglas preko Njuškala pa joj s računa pokrao novac

Nakon što je provjerila stanje bankovnog računa, shvatila je da joj nedostaje više tisuća kuna. Policija za prevarantom tragaPoliciji zasad nepoznata osoba prevarila je ženu od 30 godina iz Grubišnog Polja "skinuvši" joj s računa nekoliko tisuća kuna.

Policija je izvijestila kako je 30-godišnjakinja u petak 7. listopada u Policijskoj postaji Grubišno Polje podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela "Računalna prijevara" iz članka 271. stavka 1. Kaznenog zakona.

Lažna stranica

- U prijavi je navela da je 4. listopada na internet oglasniku „Njuškalo“ predala oglas o prodaji tenisica. Na oglas joj se 6. listopada javila osoba putem „WhatsApp“ aplikacije. Nakon dogovora, osoba joj je poslala link/poveznicu na lažnu internet stranicu jedne dostavne službe, a 30-godišnjakinja je potom upisala podatke o svojoj bankovnoj kartici - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je žrtva internet prijevare nakon provjere bankovnog stanja računa utvrdila da joj na bankovnom računu nedostaje više tisuća kuna.

Česte prijevare

Policija upozorava građane na oprez prilikom prodaje ili kupnje artikala putem interneta.

- Postoje prevaranti koji se javljaju kao kupci na vaše oglase o prodaji artikala na internet oglasniku „Njuškalo“. Neka vam sumnja kod prodaje artikala bude to da kupci, odnosno prevaranti odmah pristaju na vašu prodajnu cijenu, ne pokušavaju je sniziti, ne zanimaju ih informacije o proizvodu, ne pitaju za detalje proizvoda. Nakon dogovora, šalju vam lažne link/poveznice na dostavnu službu, gdje morate upisati podatke o svojom računu i bankovnoj kartici - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske napominjući da nikome ne dajete svoje osobne podatke, kao i podatke o svojem bankovnom računu kao što su stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice te CVV broj kako ne bi postali žrtve ovakvih ili sličnih prijevara.