Fotografija: Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (Ilustracija)

Javili mu da je dobio 10.900 eura trgovanjem kriptovalutama pa mu ispraznili račun

50-godišnjak iz okolice Garešnice fotografirao je osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa i poslije shvatio da je s njegovog računa skinuto 575 eura50-godišnjak iz okolice Garešnice prijavio je jučer policiji da je prevaren.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, 50-godišnjak je ispričao policajcima kako ga je nazvao jedan muškarac i rekao mu da je trgovanjem kriptovalutama ostvario dobit od 10.900 eura i da će mu novac biti isplaćen na tekući račun.

- Prema uputama 50-godišnjak je fotografirao osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa koje je dostavio muškoj osobi vjerujući da je isto potrebno za isplatu novca na tekući račun. Naknadnom provjerom stanja računa utvrdio je da je umjesto uplate novca s njegovog računa isplaćen iznos od 575 eura - kažu u policiji.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske napominju kako su internet prijevare sve češće i ima raznih načina izvršenja.

Što vam mora biti sumnjivo?

- traženje osjetljivih osobnih informacija (podatci s osobnih iskaznica, bankovnih kartica …),

- molba da kliknete određeni link i spojite se na određeni servis,

- nepersonalizirane poruke

Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih. Budite oprezni, a ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare, o tome odmah obavijestite policiju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!