Fotografija: Muškarac je završio u istražnom zatvoru/Foto: Tea Cimaš/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je završio u istražnom zatvoru/Foto: Tea Cimaš/CROPIX (ilustracija)

Izmlatio muškarca pa ga odvezao do groblja i prijetio da će ga ubiti

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičenom 34-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke
Muškarac u dobi od 34 godine završio je na mjesec dana iza rešetaka zbog sumnje da je 24. kolovoza prijetio jednom muškarcu da će ga ubiti ako mu ne vrati dug.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog 34-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate u pokušaju i protupravnog oduzimanja slobode.

Primio ga za vrat

Sumnja se da je 34-godišnjak 24. kolovoza 2021. na terasi ugostiteljskog objekta u Rovišću, prišao oštećenom i rekao da će ga ubiti. Nakon toga ga je više puta udario u glavu, rukama ga primio za vrat i bacio na tlo terase. Potom ga je odvukao u svoj automobil, odvezao ga kod groblja, maltretirao ga i prijetio mu da će ga ubiti ako mu do sutra ne vrati novac.

Sve prijavio policiji

Osim toga, zaprijetio mu je da će mu poslati neke druge "igrače" da ga riješe. Do isplate novca nije došlo jer je oštećeni o svemu obavijestio policiju. 

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio osumnjičenom 34-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.