Fotografija: U istoj zgradi nalazi se trgovina, mjesni dom i Udruga vinogradara Pupelica/Foto: Ivica Puh
Galerija
U istoj zgradi nalazi se trgovina, mjesni dom i Udruga vinogradara Pupelica/Foto: Ivica Puh

Iz trgovine ukrao šteke cigareta i isključivo Badelova alkoholna pića

Uporni lopov prvo provalio u društveni dom u Pupelici pa u vinogradarsku udrugu kako bi došao do skladišta mjesne trgovineŠANDROVAC – Nesvakidašnja provala dogodila se u Pupelici u noći sa srijede na četvrtak. Još uvijek nepoznati lopov provalio je u mjesnu trgovinu koja se naslanja na društveni dom i udruge vinogradara.

Vrata nije uspio razvaliti, ali ih je oštetio/Foto: Ivica Puh
Vrata nije uspio razvaliti, ali ih je oštetio/Foto: Ivica Puh

Kako su nam potvrdili iz PU bjelovarsko – bilogorske, netko je u Pupelici provalio u trgovinu koja je u vlasništvu 44-godišnjaka te iz trgovine ukrao više šteka različitih cigareta i žestokih alkoholnih pića. Oštećena osoba nije se mogla izjasniti o nastaloj materijalnoj šteti.

Kriminalističko istraživanje

Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, potvrđuju iz PU bjelovarsko – bilogorske.

Provalnik si je zbilja "dao truda" kako bi ušao u trgovinu/Foto: Ivica Puh
Provalnik si je zbilja "dao truda" kako bi ušao u trgovinu/Foto: Ivica Puh

U razgovoru s mještanima došli smo do informacije kako misle da počinitelj vjerojatno nije sa šandrovačkog područja, a to dokazuje što je osim u trgovinu, provaljeno i u društveni dom i prostore vinogradara koji se nalaze u istom objektu. No, u njima nije našao ništa što bi mogao ukrasti.

Kako doznajemo, provalu je prvi uočio vlasnik trgovine mješovitom robom koji je ujutro došao na posao, a koji je iz Pupelice. Kontaktirao je potom načelnika Općine Šandrovac, Darija Halauša koji je zajedno s komunalnim redarom došao na mjesto događaja. 

Badelov maneken

- Zvali smo odmah policiju, ništa nismo dirali. Koliko sam načuo od vlasnika trgovine, provalnik se bazirao na Badelova žestoka pića, ostala ga nisu zanimala. U trgovinu je ušao preko skladišta, a očito je tražio mjesto s kojeg može ući u trgovinu jer je prije toga oštetio vrata na društvenom domu. Da su bila na meti provalnika, pokazuju površinska oštećenja. Budući da ih nije uspio otvoriti, provalio je prozor koji se nalazi s druge strane društvenog doma, pronjuškao i izašao van. Međutim, oštećen je i prostor na prostorijama vinogradara Pupelica. Budući da su to sve PVC vrata i prozori, nije mu bilo baš "lako", priča nam načelnik i dodaje kako je naposljetku došao do skladišta trgovine te kroz taj prozor ušao u trgovinu.

Na cijeloj zgradi su PVC vrata i prozori pa se lopov morao pomučiti/Foto: Ivica Puh
Na cijeloj zgradi su PVC vrata i prozori pa se lopov morao pomučiti/Foto: Ivica Puh

Dodajmo, radi se o jednoj zgradi u kojoj se nalazi trgovina, društveni dom i udruga vinogradara. Nekada je to bila seoska mljekara, a sada je preuređena i adaptirana u prostor za vinogradare.