Fotografija: Policija traga za osobom koja je ukrala drva iz državne šume/Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)
Policija traga za osobom koja je ukrala drva iz državne šume/Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)

Iz šumskog predjela Vrani kamen ukrao 21 stablo johe i bagrema

Isto tako policija je izvjestila kako su u petak zatekli 67-godišnjeg muškarca kako u prikolici svog traktora prevozi tri kubna metra drva koji nisu bila propisno obilježena, a vozač za njih nije imao popratnicu
Policiji zasad nepoznati lopov ukrao je 21 stablo johe i bagrema iz šumskog predjela Vrani kamen u Koreničanima nedaleko od Daruvara.

Prema informacijama PU bjelovarsko-bilogorske, netko je u razdoblju od 23. kolovoza do 23. rujna srušio stabla johe i bagrema i odvezao ih na nepoznatu lokaciju.

Ovom krađom oštećena je Šumarija Đulovac koja nastalu materijalnu štetu procjenjuje na dvije tisuće kuna.

Drugi slučaj

Osim ovog slučaja, policija je izvjestila kako su u petak u 10.55 sati u kontroli prometa u ulici Kneza Mislava u Hrastovcu zatekli 67-godišnjaka kako upravlja traktorom bjelovarskih registracijskih oznaka.

"Pregledom tovarnog prostora prikolice uočeno je da na njoj prevozi tri i po kubna metra drveta graba, koji su izrezani na metrice. Nadalje je utvrđeno da drva nisu propisno obilježena te da vozač nema popratnicu za njih", kažu u policiji i dodaju kako su drva privremeno oduzeta, a protiv 67-godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom šumarskom inspektoru zbog počinjenog prekršaja iz članka 37. stavka 1. Zakona o šumama.