Fotografija: Policija traga za lopovima/ Foto: Ranko Suvar/CROPIX (ilustracija)
Policija traga za lopovima/ Foto: Ranko Suvar/CROPIX (ilustracija)

Iz kuće ukrali krevet s madracem, peć, TV i hladnjak, iz dva dvorišta nestali traktorski dijelovi

U istom danu iz dvorišta obiteljskih kuća u Vrtlinskoj nepoznati počinitelj ukrao je dva topling poluga s automatskom kukom i jedan kardan, kažu iz policijeProteklih dana na području Čazme zabilježene su čak tri krađe. Najprije je u mjestu Komuševac netko opelješio obiteljsku kuću, a potom su lopovi i operirali po Vrtlinskoj, gdje su im meta bili traktori.

Opljačkana nenastanjena kuća

- U utorak 18. listopada u Policijskoj postaji Čazma, 34-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Teška krađa“ iz članka 229. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je u periodu od 7. kolovoza do 18. listopada u mjestu Komuševac, nepoznati počinitelj provalio u nenastanjenu kuću te iz kuće ukrao krevet s madracem, više zatvorenih paketa laminata, plinsku peć, televizor i hladnjak, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, nastalu šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a s ciljem pronalaska počinitelja slijedi kriminalističko istraživanje.

Opelješeni traktori u Vrtlinskoj

Istog dana kaznenu prijavu zbog krađa podnijela su i dva stanovnika Vrtlinske, kojima je, pretpostavlja se, isti lopov "operirao" po traktorima. 

- U utorak 18. listopada u Policijskoj postaji Čazma, 32-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je u periodu od 13. do 15. listopada u mjestu Vrtlinska, nepoznati počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće s njegovog parkiranog traktora zagrebačkih registracijskih oznaka ukrao topling polugu s automatskom kukom, kažu iz policije te dodaju da vlasnik nastalu štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za lopovima

Njegov 36-godišnji sumještanin uočio je gotovo identičnu krađu u svom dvorištu.

- U utorak 18. listopada u Policijskoj postaji Čazma, 36-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je u periodu od 12. do 15. listopada u mjestu Vrtlinska, nepoznati počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće s parkiranog traktora bjelovarskih registracijskih oznaka također ukrao topling polugu s automatskom kukom, dok mu je s drugog traktora ukrao kardan, kažu iz policije te dodaju da i on štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U oba slučaja policija će provest kriminalističko istraživanje jer za počiniteljima i dalje tragaju.