Fotografija: Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX (Ilustracija)

Iz kuće kod Čazme nestao novčanik: "Uz karticu bio PIN, pa je lopov "ispeglao" tri tisuće eura"

U sklopu kriminalističkog istraživanja bit će izuzete snimke videonadzora kojeg danas imaju svi bankomati i gotovo sve trgovine, tako da identitet kradljivca neće biti dugo nepoznatPolicija istražuje tko je 60-godišnjem muškarcu iz obiteljske kuće u okolici Čazme ukrao novčanik u kojem je bilo oko 100 eura. 

Ne bi to bila tolika šteta da u novčaniku nije bila i bankovna kartica te papirić s PIN brojem. 

Dok je 60-godišnjak shvatio da je pokraden, lopov je već izvršio više desetaka transakcija. Podizao je novac na bankomatima i kupovao u trgovinama. 

Izuzet će snimke

TIme je uspio sa računa nesretne žrtve izvući oko čak tri tisuće eura. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o najmanje dvadesetak transakcija na različitim mjestima. Policija sada prikuplja podatke o svim transakcijama te će vjerojatno vrlo brzo doći do počinitelja. Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja bit će izuzete snimke videonadzora kojeg danas imaju svi bankomati i gotovo sve trgovine, tako da identitet kradljivca neće biti dugo nepoznat. 

Ono što je zasad nepoznato je kako je novčanik uopće nestao. Lopov je morao znati gdje se nalazi, kao i da je kuća otključana. Sve to sada utvrđuju kriminalisti bjelovarsko-bilogorske policije koji će, kada ga ulove, lopova kazneno prijaviti. 

Čuvajte svoj PIN!

Iako je to valjda već dobro poznato, nije naodmet ponoviti ono što, uostalom, uvijek ističu i bankari. Nikada ne zapisujte PIN broj na karticu ili na papirić koji se nalazi na istom mjestu, poput ovog novčanika. Ako ga niste u stanju zapamtiti, pokušajte naći neko skrovito mjesto ili drugi način na koji se možete prisjetiti svog PIN-a. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!