Fotografija: Bicikli su ukradeni iz središta grada, a bili su nezaključani/Foto: Duje Klaric/CROPIX (Ilustracija)
Bicikli su ukradeni iz središta grada, a bili su nezaključani/Foto: Duje Klaric/CROPIX (Ilustracija)

Iz haustora ugostiteljskog objekta nestala dva skupocjena bicikla

Bicikli su bili nezaključani i ostavljeni bez nadzora. Vrijednost vlasnica procjenjuje na 4500 kunaBJELOVAR - Bjelovarska je policija zabilježila novu krađu bicikla. Ovoga puta s istog mjesta ukradena su čak dva.

Naime, prema izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u utorak poslijepodne, 14. prosinca, iz haustora jednog ugostiteljskog objekta u Bjelovaru, u Ulici Jurja Haulika, ukradena su dva skupocjena bicikla, koja su bila nezaključana i ostavljena bez nadzora. Vrijednost ukradenih bicikala vlasnica procjenjuje na 4500 kuna.

U slučaju krađe bicikla, policija poziva građane da im olakšaju traganje za počiniteljem i to na način da fotografiraju svoj bicikl,  zapišu tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći.

Samozaštitne mjere

Kako bi spriječili ovakva kaznena djela nužno je poduzeti i određene samozaštitne mjere: uvijek držite bicikl zaključan ili pod nadzorom, na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe, bicikl uvijek držite zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom, nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu, nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle, prilikom ostavljanja, bicikl izbacite iz brzine ili prebacite u najmanju brzinu, uz bicikl ne ostavljajte nikakav alat, u dvorištima i stambenim zgradama bicikl držite zaključan, po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.