Fotografija: Ukraden bicikl bio je zaključan/Foto: Duje Klaric/CROPIX
Ukraden bicikl bio je zaključan/Foto: Duje Klaric/CROPIX

Iz dvorišta stambene zgrade u Bjelovaru ukraden zaključan bicikl

Nepoznati je počinitelj u noći s ponedjeljka na utorak ukrao bicikl u vlasništvu 42-godišnjakinje. Nastala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kunaBJELOVAR - Bjelovarska policija zabilježila je još jedan slučaj krađe bicikla.

Kako stoji u policijskom izvješću, nepoznati je počinitelj u noći s ponedjeljka na utorak, s 11./12. travnja, u Bjelovaru iz dvorišta jedne stambene zgrade ukrao zaključani bicikl u vlasništvu 42-godišnjakinje.

Nastala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Savjeti iz policije

Zbog učestalosti krađe bicikala iz policije poručuju građanima da uvijek svoje bicikle imaju fotografirane.

- Fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći, uvijek držite bicikl zaključan ili pod nadzorom.

Bez obzira što bicikl ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe, bicikl uvijek držite zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom.

Nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu, prilikom ostavljanja, bicikl izbacite iz brzine ili prebacite u najmanju brzinu, uz bicikl ne ostavljajte nikakav alat, u dvorištima i stambenim zgradama bicikl držite zaključan, po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena, poručuju iz policije.