Fotografija: Uzroci požara još se utvrđuju/Foto: Deni Marčinković
Uzroci požara još se utvrđuju/Foto: Deni Marčinković

Isključen tehnički uzrok požara u vikendici u Puričanima, slijede nova vještačenja

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru 8. lipnja obavit će se obdukcija nad tijelima stradalih osoba kao i njihova identifikacijaPolicija je završila očevid na mjestu požara u vikend naselju Puričani u kojem su danas rano ujutro život izgubila dvojica najboljih prijatelja iz Bjelovara.

Prema službenom priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, u vremenu od 3 do 5 sati ujutro došlo je do požara u jednoj vikendici u vikend naselju Puričani pokraj Bjelovara.

Stručna pomoć vještaka

Policijska uprava je dojavu Centra 112 zaprimila jutros u 5.13 sati. Požar su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara koji su su u vikendici pronašli dvije mrtve osobe.

Očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i policijskih službenika ove policijske uprave.

U utorak obdukcija

"Očevidom je utvrđeno da je isključen tehnički uzrok nastanka ovog požara dok će se daljnjim vještačenjem utvrditi centar i uzrok požara. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru u utorak, 08. lipnja, obavit će se obdukcija nad tijelima stradalih osoba kao i njihova identifikacija, te se poduzimaju i ostale potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja", piše u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.