Fotografija: Trgovina Gavranović u Livadama/Foto: Čitatelj
Trgovina Gavranović u Livadama/Foto: Čitatelj

Hrabra prodavačica spriječila pljačku trgovine u Livadama: "Ne otvaram ja blagajnu samo tako"

Muškarac koji je nožem pokušao opljačkati trgovinu Gavranović u daruvarskim Livadama uhićen je istog dana u poslijepodnevnim satimaHrabra prodavačica spriječila je u subotu ujutro pljačku trgovine Gavranović u Ulici Pere Štefanovića u Daruvaru.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, u subotu u jutarnjim satima 30-godišnji muškarac pokušao je uz prijetnju hladnim oružjem opljačkati trgovinu mješovite robe u daruvarskim Livadama.

Bio joj je sumnjiv

- Reakcija trgovkinje odvratila ga je od daljnjeg činjenja kaznenog djela, te se je udaljio s mjesta događaja - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Kako su nam ispričali žitelji daruvarskog naselja Livade, prodavačici je muškarac bio sumnjiv jer je pola sata prije pokušaja razbojništva ispitivao teren hodajući oko dućana s kapuljačom na glavi.

Prodavačica je tada nazvala kolegicu iz druge trgovine da joj kaže što se događa. Dok je razgovarala s njom na mobitel, muškarac je ušao u trgovinu i pokazao joj nož. Na glavi je i dalje imao kapuljaču, a lice je prekrio medicinskom maskom.

Policija ga brzo našla

Iako se našla u nezavidnoj situaciji, prodavačica mu je vidjevši nož u njegovoj ruci navodno hladno rekla: "Gledajte, ja sam već nazvala policiju, upravo smo na vezi". Čuvši to, lopov je pobjegao iz trgovine praznih ruku, a nakon pokušaja pljačke prodavačica je jednoj svojoj poznanici rekla: "Ne otvaram ja svoju blagajnu samo tako..." Stupili smo u kontakt s hrabrom prodavačicom iz trgovine Gavranović, no ona nam je ljubazno kazala kako ne smije davati nikakve izjave.

- Brzom, pravovremenom i hvalevrijednom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Daruvar počinitelj je, istog dana u poslijepodnevnim satima, otkriven i uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv 30-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave te je on u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o 30-godišnjaku iz Daruvara koji je nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu pušten na slobodu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!